Sayfalar

12 Eylül 2017 Salı

Kıssadan Hisseler...


“Nice insanlar gördük, insan suretinde idiler, ama içleri boş bir hayal dünyası, istekleri kabarmış, sevgi ve saygı yok olmuş, akıllarında bin bir rüya.
Nice insanlar gördük, seviye bilmez, tanımaz, kendini aşmamış ki, dağları ovaları aşsın.
Nice insanlar gördük, hoş bir sohbet ola, hoşluğunu hoşnutsuzluk almış.

Nice insanlar gördük, kalpleri kararmış, akılları karışmış, rehberleri yok, biçare ve zavallı. Nice insanlar gördük, yol açtık önlerine de, yolu bilmezler, yol yordam içinde kaybolup gitmişler.
Nice insanlar gördük, yalan ve iftira ile dolu heybeleri, türlü zehirler saçarlar, uzak tuttuk kendimizden, derslerini kendileri alsınlar.
Nice insanlar gördük, kıssadan hisse katan, gerçeği bir kuruşa satan, içtenlikten yoksun, sabahlardan uzakta.
Nice insanlar gördük, tüm fikirleri kurnazlıkla bezenmiş, türlü oyunlar ile elde etmek isterler bir şeyleri, ama avuçları boş kalmış. Ders ola, niyet ola, hoşluk ola, güzellik ola. Kötüler bizlerden uzak dura. Yolları sarp ve kayalık ola. Kıssadan hisse çıkacak ise, o da bize sebep ola, sonuç ola.”


1 Ocak 2017 Pazar

Prof. Dr. Çağatay ÜSTÜN

İzmir doğumludur. 1994 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Deontoloji ve Tıp Tarihi Anabilim Dalında (güncel ismiyle Tıp Tarihi ve Etik) akademik yaşamına başladı. Aynı alanda doktora eğitimini tamamladı. Türkiye’de ilklerden olan Ege Üniversitesi Hastanesi Hastane Etik Kurulu’nun (1999) kurucu üyeler kadrosunda rol aldı. Bir süre mevcut görevinin yanında, 2000-2009 yılları arasında Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesinde Tıp Tarihi ve Etik derslerini vererek bu alana akademik katkı sağladı. 2010 yılında aynı bölümde doçent, 2016 yılında profesör oldu. Çalışmalarını Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp Tarihi ve Etik Anabilim Dalı başkanı olarak sürdürmeye devam etmektedir. Buna ek olarak, İstanbul Kültür Üniversitesi Hukuk Fakültesinde 2011 Güz ve 2018 Bahar dönemleri arasında Yargı Etiği dersleri verdi. 2011 yılında bir sosyal sorumluluk projesi olan “Her Şeye Rağmen Etik” isimli çalışma başlattı. Amacı, toplumda bireysel “Etik Farkındalık ve Bilinç Oluşturma”ya yönelik bu aktivasyon kapsamında 2011-2018 yılları arasında davet edildiği 100’ü aşkın yerde konferanslar vererek, televizyon programlarına katıldı. Bu aktivasyon halen devam etmektedir.